Iparikapukról általában - Garázskapuk és kaputechnika!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Iparikapukról általábanAz ipari kapu


A szekcionált ipari kapuk függőlegesen felfelé nyílnak, így a kapu előtti és mögötti tér szabadon marad. A nyitott kapu elemei vízszintesen födém alatt, függőlegesen a nyílás fölött vagy a tetőt követő helyzetben állnak. A kapuk sínvezetését mindig a rendelkezésre álló hely (vízszintes és függőleges) határozza meg.

A kapuk megjelenése a felhasználási módnak megfelelően alakul. Az igények alapján a kapuk tartalmazhatnak betekintő, bevilágító ablakokat és személybejárót is. A nyitási mód lehet kézi vagy automatizált motoros is. A panelszerkezet felépítése megegyezik a már ismert lakossági hőszigetelt szendvicsszerkezettel. A vasalat is hasonló, de vastagabb, robosztusabb. A nagy méretek miatt különféle biztonsági kiegészítőkkel (rugótörésbiztosító, kötélszakadás esetére zuhanásgátló) vannak felszerelve. A rugókat alapesetben 25000 nyitásra méretezik, de a várható igénybevétel függvényében kérhető akár 100000 nyitású is felár ellenében.

Biztonsági megfontolásokból célszerű a személy és járműforgalom különválasztása egy külön mellékajtó kiépítésével az ipari kapu mellett. De kapható az iparikapuba integrált személybejáró is, amennyiben az épület kialakítása nem teszi lehetővé a fenti szétválasztást. 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz