Garázskapukról általában - Garázskapuk és kaputechnika!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Garázskapukról általában

Garázskapu választásEzen az oldalon röviden összefoglaljuk amit ebben az esetben tudni érdemes. Két eset lehetséges.


1. Jelenleg épül a garázsom:
A legfontosabb, hogy megtudja, hogyan készítse elő a garázst, ahhoz hogy egy garázskapu beépíthető legyen. Szerencsés esetben a tervező tájékozott e téren és a tervet ennek megfelelően készítette.
Azért általánosságban néhány tudnivaló.

A billenőkaput a nyílásba vagy mögé, a szekcionált kaput általában a nyílás mögé a belső falsíkra építjük. A kapu esetenként a térben kilengve nyílik.
A felső vezetősínnel rendelkező billenőkapunál az adott típus keret külmérete a mérvadó. Ahova befér ott ki is nyílik. A felső vezetősínnel nem rendelkező billenőkapunál szükség lehet esetenként némi szemöldökmagasságra. Nem kell elfeledkezni arról, hogy a billenőkapunál lehet küszöb! Nyílás mögé építés esetén a keret elem szélessége is számít!

A szekcionált kapunál fontos a beépíteni kívánt típus kiválasztása. A piacon számtalan kaputípus létezik eltérő beépítési paraméterekkel.
Az általunk forgalmazott
(ALUTECH, EURODOOR) típusok sem egyeznekmeg. Eltérőek a névleges szélességi és magassági méretek illetve a belső helyszükséglet. Az átlagember számára nehezen értelmezhető méretek, számok, táblázatok helyet javasoljuk szakembert megkérdezni.
marketeambt@gmail.com
     
tel.: 06-46-507-107    
mobil: 06-30-9482-152

Azért szerepeljen itt néhány alapvető méret:
  


2. Már készen van a garázsom vagy a régi kapumat szeretném kicserélni

Ebben az esetben a meglévő adottságok döntik el a beépíthető garázskapu típusát. A későbben felsorolt jellemző méretek ellenőrzése szükséges. A meglévő akadályok feltérképezése. Esetleg alakítható-e és milyen mértékben  a nyílás. Tulajdonképpen az esetek döntő többségében - ugyan néha kompromisszumokkal - de található megfelelő garázskapu. Ilyenkor mindig javasoljuk szakember véleményét kikérni.
marketeambt@gmail.com

tel.: 06-46-
507-107
mobil: 06-30-9482-152

Tulajdonképpen miből is választhatok

Ennek a veblapnak keretei szűkösek ahhoz, hogy mindenre választ adjunk.
Először is el kell dönteni néhány alapvető dolgot. Billenő vagy szekcionált garázskaput szeretne. Hőszigetelt vagy hőszigeteletlen típust, milyen legyen a színe és a mintázata. Lehetőség van bevilágító ablak és átjáró ajtó kialakítására. Kézi mozgatású vagy automatizált kaput szeretne. Ezután esetleg tájékozódhat a
ALUTECH, EURODOOR, honlapunkon fellelhető kínálatáról vagy keresse fel Cégünket. Ha ezek után kialakult valamiféle elképzelés arról milyen garázskaput szeretne egy rövid helyszini felmérés mindig javasolt. A szakember szeme sok olyat észrevesz amit a laikus nem. Ezután már az igények és a körülmények ismeretében adható pontos árajánlat.

Sz: a nyílás szélessége (billenőkapunál általában a keret szélessége, szekcionált kapunál az adott típus névleges szélességi mérete)
M
: a nyílás magassága ( billenőkapunál általában a keret magassága, szekcionált kapunál az adott típus névleges magassága)
h
 : szemöldök magassága ( felső vezetősines billenő kapunál 0 cm, szekcionált kapunál vasalattípustól függően 10 -  40 cm, ha a kapu motorizált plusz 4 - 5 cm.
z
: helyigény a nyílás mellett  (kétoldalon 10 - 15 cm)
D
:  helyigény a nyílásra merőlegesen ( mindig az adott kapu típusra jellemző méret, ha a kapu motorizált ez több)

   Ezen területen belül épületgépészeti elem, vezeték, lámpatest, ablak, ajtó elhelyezése lehetőleg kerülendő!

Ha mégis van itt valamilyen el nem távolítható elem pl. lépcső, szóba jöhet a garázskapuk egy másik alkalmazott típusa az úgynevezett redőnyös garázskapu. Úgy kell elképzelni mint egy ablakredőnyt, csak mindez nagyobb méretben, masszívabb kivitelben. Általában aluminium szerkezetű, hőszigetelt elemekből áll.

Ha a garázs belső nyílására vagy -ba egyáltalán nem szerelhető kapu, akkor még mindig szóba jöhet a redőnyös garázskapu, mert ez a nyílásra kívülről is felszerelhető!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz